De geboorte

De geboorte van Eline,

Esther, 23 jaar verteld ons over haar bevalling van hun eerste kindje. Om zich voor te bereiden op haar bevalling heeft ze een cursus zwangerschapsyoga gevolgd.

Inmiddels 9 dagen overtijd. Het was behoorlijk warm 30 graden. Schuifelend in mijn bikini door de tuin werd merkte ik op dat ik krampen in mijn buik kreeg. Af en toe moest ik weer even rusten in de schaduw. Om de warmte te kunnen verdragen nam ik zo nu en dan een buitendouche.

S avonds kwamen mijn ouders even op visite. De volgende dag zou ik immers gestript worden, we vonden dit allemaal erg spannend. 20.00 uur ineens moet ik na de wc, bij het opstaan lijkt het alsof ik in mijn broek plas. Mijn vliezen waren gebroken! Gelijk bellen we de verloskundige die verteld dat we nogmaals mogen bellen als het doorzet. Ze verteld ons dat het nog wel even kan duren.

Na 2 uren weeën weg puffen, bellen we de verloskundige. Aangekomen gaat ze niet meer weg. Na anderhalf uur persen. Tjee wat duurde dat lang! Wordt ons prachtige meisje geboren.

Gelijk nadat de placenta is geboren begint de ellende. Ik verlies veel bloed. En op het moment dat de ambulance arriveert stopt zo goed als het bloeden. Ik weet nog dat ze me vragen of ik kan opstaan. Jazeker wel, maar niks is minder waar ik kan mijn kont nog niet eens ophoog krijgen. Dus tillen ze me de ambulance in. In het ziekenhuis wordt ik gehecht. Mag ik 2 nachtjes blijven en erna heerlijk weer naar huis!

De rit naar huis heb ik als heel apart ervaren. Ik leefde maar 2 dagen in het ziekenhuis en was net moeder geworden en buiten ging alles door. Ik zat voorin de auto en ons meisje achterin in de maxi cosi. Een volgende keer zit ik ook achterin!

Ik ben op een natuurlijke wijze bevallen op het bed beneden in de kamer, heel even hebben we het geprobeerd op de baarkruk, maar dit vond ik helemaal niks.

Thuis is de kraamverzorgster al aanwezig. Ik heb hier heel erg tegenop gekeken iemand anders in mijn huis jakkes! De kraamverzorgster is een leuke vrouw en we worden verwend.  Ikzelf neem teveel hooi op mijn vork door steeds zelf alles te willen doen wat resulteert in gruwelijke hoofdpijn en 2 dagen extra kraamzorg. S avonds kregen we visite en nadat het bezoek weg was werd ons meisje wakker.

Ik vond het toch wel jammer dat de kraamverzorgster ons weer ging verlaten. Tegelijkertijd vond ik de rust in huis ook wel fijn. Zo kon ik mijn eigen tijd en ritme indelen.

          

Wat ik de volgende keer anders zou doen? OP de seintje van mijn lichaam letten en rust nemen. De visite verspreiden over enkele weken of misschien zelfs een kraamfeest organiseren. Maar dan wel 3 of 4 weken na de geboorte.

I.v.m. privacy redenen zijn de namen veranderd. Ook dat kan bij Zwanger & Kidz. Wil jij je verhaal graag delen, maar liever niet bekend worden. Of liever zonder foto's? Deel je verhaal met ons redactie@zwangerenkidz.nl.