Een babyboom? Uhmmm honeymoon bedoel je?

 Een babymoon. Een hippe term voor nog even samen op vakantie voor dat de baby komt.  Waarom een babymoon?Een baby zet je leven op zijn kop. Alles zal anders zijn. Zo ook je vakanties. Rustig een boekje lezen op het strand kan nog wel, maar dan alleen als je het voorleest en voor maximaal 5 minuten. Je vakanties zullen nog steeds leuk zijn, maar een babymoon is voorlopig je laatste kans om compleet ontspannen van je vakantie te genieten.

Je zwangerschap is een emotionele en hectische tijd. In je Lichamelijk gebeurt er van alles, terwijl je ook genoeg aan je hoofd hebt. Veel vrouwen vinden deze tijd erg intensief en onder vinden hier ook stress van, terwijl het voor je baby juist goed is als jij ontspannen bent. Een uitstekend excuus voor een welverdiende laatste vakantie!

Een babymoon is de perfecte manier om 'quality time' met je partner door te brengen. Nog één keer uitgebreid dineren bij zonsondergang in plaats van een gehaaste maaltijd tussen het verschonen en voeden van je baby door... want dat staat echt te gebeuren!

Babymoon tips

  • Wanneer. Binnen het tweede trimester is het vaak het prettigst om nog op vakantie te gaan. Je voelt je vaak fitter en bent minder moe. In het eerste trimester heb je last van al die vervelende zwangerschapskwaaltjes, terwijl je in het derde trimester steeds minder mobiel wordt.
  • Beperk reistijd. Lange reizen is niet prettig als je zwanger bent.  Als je gaat vliegen, controleer dan tot hoeveel weken je mag vliegen bij de betreffende vliegtuigmaatschappij en of je een verklaring van je verloskundige nodig hebt. 
  • Comfort. Tijdens je zwangerschap hecht je meer waarde aan een goed bed en gezonde voeding. Een uitstekende reden dus om dit jaar voor iets meer luxe te kiezen.
  • Medische voorzieningen. Zoek thuis vast de contactgegevens van een ziekenhuis of arts in de buurt op. Nu er leven in je buik groeit, wil je geen enkel risico nemen. Sla voor de zekerheid ook het nummer van je verloskundige op in je telefoon of neem een uitdraai van je medische gegevens mee. 
  • De Zon. Onder invloed van de zon kan je een zwangerschapsmasker ontwikkelen. Smeer je daarom extra goed in en zoek wat vaker de schaduw op. Een leuke hoed is ook een optie, daarnaast ook nog ontzettend trendy.