Je onderbuik gevoel / moeder intuïtie

Tips en adviezen

Opvoeden is niet altijd gemakkelijk. Van buitenaf krijgen wij allerlei goed bedoelde adviezen. Het fijne aan tips of adviezen is dat je ermee kan doen wat je ermee wilt. Aan de andere kant kunnen tips en adviezen je ook heel onzeker maken. 

Ken je dat gevoel, dat je soms gewoon even je verhaal kwijt wilt aan je vriendin? Je behoefte hebt aan een luisterend oor? Ook deze gesprekken gaan vaak gepaard met goed bedoelde adviezen. Het gaat soms onbewust, maar toch!


Onderbuik gevoel en intuïtie

Wist je dat je onderbuik gevoel niet hetzelfde is als je intuïtie? Voelen is echter wel de meest gebruikte ingang van hun intuïtie.


Je gevoel helpt je om keuzes te maken die het beste bij je passen. Ben je gestrest of heel erg druk, zul je merken dat je lichaam uit balans kan raken. Hierdoor kan je minder goed beslissingen maken op basis van je gevoel. Daarnaast zal het niet goed lukken om de signalen van je intuïtie op te vangen. 


Als je goed hebt geslapen en je eet gezond voel jij je fit en uitgerust. En blaak je waarschijnlijk van de zelfvetrouwen. Op deze momenten lukt het je beter op je gevoel te vertrouwen en de juiste keuzes te maken.  Slaap is daarom heel erg belangrijk. Maar bij ons jonge gezinnen wil de voldoende slaap er wel eens bij inschieten! Ons advies probeer zoveel mogelijk power napjes te pakken waar je ze pakken kan. Met te weinig slaap raken wij uit balans. Laat het huishouden even voor wat het is. Je zult merken dat als jij na je power nap je huishouden oppakt dit veel sneller gaat en het je veel minder energie kost.


Maar goed! Je moedergevoel een prachtig gevoel! Er zijn momenten dat jij het gevoel kan krijgen dat er bijvoorbeeld iets niet pluis is. Of dat je niet de juiste keuze hebt gemaakt. Wat doe je dan?


"Ik had net onze zoon op bed gelegd. Ik ben onrustig op bed en kan niet slapen. Ineens begint onze zoon luidkeels te huilen! En ja hoor er is iets goed mis. Hij loopt blauw aan en de ademhaling is lang niet zoals het hoort. Binnen een paar minuten staan we bij de dokterswacht . Zodra we de kinderafdeling binnen lopen begint hij weer normaal te ademen. Wat een schrik!  En het bewijs voor mij waarom ik mij zo onrustig voelde! "


"Onze zoon toen 6 jaar. Hij zat niet op de juiste school ik voelde het aan alles. Moeilijk was het wel, maar mijn moedergevoel zei dit moet anders! Eenmaal gewisseld van school kreeg ik gelijk! Onze zoon veranderde in een vrolijke jongen met veel vriendjes, zijn zelfvertrouwen groeide. Wat fijn! Moeilijke keuze ook ondanks alle tips en goed bedoelde adviezen van iedereen om ons heen! "


"Het zit niet goed! En ja hoor onze zoon is weg! Gelijk fiets ik naar de plek waar ik mijn meeste angst voor heb. De haven..... terwijl ik erheen fiets zie ik hem onder begeleiding van zijn oudere broer zijn vrienden weer naar huis fietsen. Pff dat was schrikken en wat ben ik blij dat ik reageerde op het onrustige gevoel in mij! Dit gevoel is mij vaker overkomen en elke keer had het gevoel gelijk " 


Leren vertrouwen op je gevoel


Het vergt enige oefening om op je gevoel te leren vertrouwen. Ondanks dat wij allen een moeder gevoel hebben!

Slaap voldoende en ben zelf in balans. Stel niet te hoge eisen aan jezelf. Begin eerst een te vertrouwen op je gevoel bij kleine beslissingen. Wist je dat je gevoel / intuïtie vaak al een sterke rol speelt bij het maken van keuzes?


Geschreven door Zwanger & Kidz. *

Wij kunnen niet aansprakelijk worden gesteld afgaande op bovenstaande informatie!