Hoogzwanger en ik kreeg een auto ongeluk

Zwangeren..Kinderen zijn geweldig! (Maar soms ook niet, dan plak je ze achter het behang of heb je ducktape bij de hand! 😂) Maar de hele rit van het zwanger zijn naar de geboorte toe is zo niet mijn hobby. 

Hulde aan de vrouwen die zich fantastisch voelen tijdens hun zwangerschap. Echt dat gun ik iedereen! Bij mij ging het beide keren allemaal niet heel soepel. Bij de zwangerschap van Luca kampte ik 9 maanden lang met bekken klachten. Hierdoor moest ik met zo'n 17 weken dan ook al stoppen met werken. Mijn zwangerschap bestond uit bezoekjes aan de fysiotherapeut, verhuizen, klussen en ook nog eens trouwen. 

2 december 2007 was ik uitgerekend, zo'n twee weken voor de uitgerekende datum kreeg ik als kers op de taart (NOT!) samen met m'n vriendin een auto ongeluk. 

Het begon allemaal met het idee om eens gezellig samen naar de bioscoop te gaan. De film hebben we echter niet gehaald. Wel maakten we samen de start van een hele slechte film. We stonden voor een rood verkeerslicht en toen ineens knalde er iemand boven op ons. Wijzelf knalde weer op de auto voor ons en zo waren er nog eens vier auto's bij het ongeluk betrokken. 

Ik moest een nacht in het ziekenhuis verblijven. Want door zo'n stressvolle gebeurtenis zou de baby wel eens eerder kunnen komen. Alles wat er kwam was pijn en geen baby. Ze hebben me uiteindelijk nog vier weken door laten ploeteren.

Ik beviel twee weken na de uitgerekende datum op 16 december. Een makkelijke bevalling was me helaas niet gegund en na zo'n 14 uren met om de 5 min weeën. Kwamen ze erachter dat het niet ging passen. Luca was nooit vast komen zitten in m'n bekken, wat op zich wel vaker voor komt. Maar toen Luca ter wereld kwam met een spoed keizersnede begrepen wij wel waardoor hij er niet door paste. Hij was namelijk een dikke 9,5 pond!! 

Achteraf gezien was het ongeluk het startsein voor acht gammele jaren, waarin ik vreselijk veel last heb gehad (en zo nu en dan nog) van mijn lijf. 

Veel liefs,

Klaske